Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

"Apricot Stone" για την Αρμενία στη Eurovision!


Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Αρμενία έκανε τον εθνικό τελικό της με σκοπό την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη φετινή Eurovision.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η Eva Rivas! Το κομμάτι της "Apricot Stone" κατάφερε να συγκεντρώσει 22000 πόντους μέσω του συστήματος televoting και το 10άρι της επιτροπής κάτι που την οδήγησαν κατευθείαν στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η πανέμορφη Eva Rivas γεννήθηκε ως Valeriya Reshetnikova στις 13 Ιουλίου 1987 στη Ρωσία από Αρμένισσα μητέρα και Ελληνο-Αρμένη πατέρα! Εκδήλωσε από νεαρή ηλικία το ενδιαφέρον της για τη μουσική καθώς ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας Arevik.
Το "Apricot Stone" είναι ένα τραγούδι σε pop και latin ρυθμούς με παραδοσιακά Αρμενικά μουσικά στοιχεία γραμμένο από τους καταξιωμένους στη χώρα Armen Martirosian και Karen Kavalerian (οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι του γνωστού Ευρωπαϊκού θεσμού). Οι στίχοι του μιλούν για την Αρμενική διασπορά μέσω τους οποίους η Eva νιώθει ότι εκδηλώνει το συναίσθημα που νιώθει και η ίδια αφού και η ίδια ανήκει στην διασπορά των Αρμενιών καθώς ζει στη Ρωσία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παρουσίαση του τραγουδιού της, παρούσα ήταν και η Lys Assia, η πρώτη νικήτρια της Eurovision.

Απολαύστε το "Apricot Stone" παρακάτω :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου